Skolelunch

Det beste å gjøre er vel å starte med begynnelsen, eller nokså med begynnelsen i hvert fall. Vertsmor hadde advart meg, mot maten på skolen. Skolelunchen. Maten jeg spiste de to første dagene. Etter det var det slutt. Jeg husker ikke hva jeg spiste den første dagen, men jeg er 99 % siker på at det var gult. Maten er nemlig det, gul, alltid. Gult brød, gul "kylling" gul "grillet" ost, gul "ett eller annet" frityrstekt, gul "fisk" - også frityrstekt. Gul, gul, gul.  Den andre dagen husker jeg at jeg spiste ett mykt bolle/hamburger lignende brød med kjøttdeig blandet med noen sausgreier. Det var ikke lett å spiste, kjøtte falt ut av brødet, smaken var så som så. Det var ok mat, men den var ikke i nærheten av å være god for kroppen. Begge de to dagene jeg spiste lunch der, kunne kjenne det hele resten av dagen, at jeg hadde spist noe merkelig, noe kroppen ikke likte.

Nå har jeg med meg min egen lunch. Jeg er heldig, vertsmor baker brød, utrolig godt brød, det er nå lunchen min. av og til er det kyling- eller kalkunkjøtt rester, da har jeg det og salat på, Ellers spisr jeg salat og kalkunpålegg. Av og til ost.

 Ost 

Wisconsin var en gang, eller er fremdeles USA's "ostestat", de produserte mest ost i hele landet. Her er det mye ost. Oransje ost. Ost som ser litt skummel ut. Osten kommer slik du vil ha den, revet eller i skiver. Oste-pinner som man tar ut av plast og spiser som en gulerot. Ost man har på maten, mye av maten.(ekstremt mye på pizza) Grillet ost (vet ikke hvordan det er, har ikke smakt det) Frityrstekte ostepinner, eller hva nå enn det var (faktisk godt..) og små ostegummibiter som kommer i en pose, spises som seigmenn, smaker gummi, men er litt godt hvis du vil ha noe salt. For salt er det mye av.

 Salt

Maten er salt. Punktum.

Kaker

Jeg liker å bake. Kake er gøy. Her lager vi ikke kaker. Eller jo, det vil si, vi lager kaker. Men de blir laget fra en boks man kjøper på butikken. Jeg bakte for en stund siden brownies, fra bunnen av, ingen boks. Da vertsmor så fortalte dette til vertsøsknene mine forsto de ingenting "what?! didn't she just use a box?" Nei. Men sånn er det, kaker baker man fra en boks. Man bruker ikke oppskrift og lager den fra bunnen av. Krem til kaka kan man kjøpe ferdig på boks, uten behov for å tilsette vann eller noen ting. Vann, noe som fører oss videre til drikke, og alt det andre.

 Alt det andre

Her drikke folk to ting, melk, eller brus. Melk er melk, kommer i svære plastkanner, her finnes ingen lsmå literkartonger. Når det gjelder brus drikker vi to ulike typer. Mountain Dew, en slags sitronbrus, eller Pepsi, ikke Coca Cola, nei, pepsi, kun pepsi. Pepsi er tull, jeg liker ikke pepsi. Men det er jo egentlig ganske så greit, prøver å drikke mest mulig vann, så holder jeg meg litt sunn i alle fall.

Ellers så er det bare til å tenk på all mat du tror amerikanere spiser - de spiser det. Men kun med gaffel, ikke kniv, og bruker vi kniv så gjør vi det ikke samtidig som vi bruker gaffelen. Nei. Da deler vi først opp maten med kniven, så spiser vi med gaffelen. Men for det meste så bruker vi bare gaffel, til og med til å dele opp maten. 

Det er utrolig mange fastfood og spisesteder her, selv i små byer. I en by 20 minutter unna her, med under 5000 innbyggere, er det mer enn 10 forskjellige steder å få seg mat. I den lille byen min med 500-600 inbyggere har vi minst to. Mat, du kan få det over alt.

Den er forresten utrolig billig, maten her, i hvert fall for en som kommer fra Norge. En flaske vann koster 6 kroner, brus litt mer. Det samme gjelder godteri, yoghurt på en bensinstasjon, max 10 kroner. På skolen har vi en automat med ulike "barer" "energy bars", "protein bars", den typen ting (bare ikke sunne), små poser med chips, alt sammen 3 kroner stk.

 

Jeg håper alle som leser dette skjønner at dette er ting som jeg har lagt merke til, fordi jeg er norsk, fordi jeg kommer fra ett annet land, og det betyr ikke at ting er nøyaktig slik jeg skriver det. Jeg mener ikke å fornærme noen, eller klage på noen måte, (utenom på solelunchen, den er og blir gul) men jeg synes det er interessant med disse forskjellene. Og jeg håper at folk synes det er interessant og underholdene å les om dem. Så trenger dere ikke å ta alt 100 % seriøst, tro at alle lager kake fra en boks eller driker pepsi (men skolelunchen, den kan dere ta seriøst, for den er fremdeles gul).

 

Hei, og velkommen til enda en utvekslingsblogg! Mitt navn er Elisabeth. Jeg er 17 år og bor for tiden i Wisconsin,USA for å tilbringe mitt andre år av videregåenede på en amerikansk High School. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar, eller send en mail til: eksvela@gmail.com

Legg meg til som venn


ARKIV

· Juli 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012


KATEGORIER

· Alt annet · Blogg · Photos · USA gjennom mine øyne · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits
Follow on Bloglovin