På julaften dro vi, som jeg fortalte i det forrige innlegget, til grandmas. (Huset til foreldrene til vertsmor). Her er bare 15 av alle menneskene som kom. (For de som måtte lure så var det skinke vi spiste) Til sammen var det vel 40-40 stykker som var innom feiringen.Dagen derpå, altså julemorgen var det opp for å åpne gaver. Klokka 6. Jeg sier ikke mer. Heldigvis kunne jeg gå og legge meg igjen ca. 45 minutter senere.

Senere den dagen dro vi igjen til grandmas. Da var det bare den nærmeste familien som kom. Det vil si deres to døtre (den ene av dem er jo min vertsmor) og sønn, pluss familiene deres. Vi hadde spiste mat og åpnet gaver fra grandma og grandpa.

Med 7 barnebarn pluss meg ble det ett flott kaos på gulvet..På onsdag var det basketballtrening klokka 10. Etterpå dro jag sammen med vertsfamilien og Fanny til et hotell med svømmebasseng. Vi ble der til dagen etter. Det var faktisk ganske så gøy og være der. Selv om det egentlig ikke var så veldig imponerende svømmeanlegg (det sa til og med vertsfamilien). På den dype siden nådde ikke vannet meg til skuldrene engang. Men som sagt, det var gøy, Heidi fikk meg til og med til å prøve vannsklia, noe jeg uheldigvis også har bilde av.. (Men det får ikke lov til å komme ut på nettet) På vegen tilbake stoppet vi, og jeg fikk klippet håret mitt. Første gang siden sommeren, det trengtes! Frisørdama påsto at hun klippet ca. 3 cm av håret mitt, men jeg har min tvil. Det meste av de slitte tuppene forsvant i det minste..Så ble jeg også ett par hakk lykkeligere da jeg kom hjem og tok en titt i postkassa. Tusen takk, alle sammen!!Og så bare for å nevne det så er det 27. desember i dag, og jeg har bodd her i Wisconsin i 4 måneder nå!
I dag åpnet jeg pakken min, min store pakke som ble sendt helt fra Norge. Jeg fikk den for ett par uker siden, men jeg bestemte meg for å spare den til julaften. Egentlig så åpner vi jo ikke pakker her før om morgenen første juledag, og ikke klokka var bare ett på dagen julaften da jeg åpnet pakken, men jeg åpnet den etter norsk tid, så det får være godkjent det.

Fikk også en annen liten pakke i posten i dag, med kort og godteri i. Det var veldig koselig!

Men ellers så var alt dett, pluss gave fra familien min til vertsfamilien min i pakken..Jeg er utrolig glad for at jeg ventet med å åpne pakke til julaften. Tror ikke jeg hadde blitt så glad hvis jeg ikke hadde ventet..

Tusen takk til mor! Hadde egentlig ikke ventet å få såå mye smågodt.. (Får håpe at det varer leeeenge)

Senere om kvelden skal vi til grandma på julemiddag. Hele slekta kommer dit, så det blir mange folk. Blir omtrent det samme som thanksgiving, bare med ett svært juletre i stua. Jeg gleder meg!

Og selv om folk egentlig ikke pynter seg, så har jeg gjort det fordeom. Det er liksom ikke helt jul uten å pynte seg litt ekstra.
God Jul!
I dag er det torsdag. (nei nå er det lørdag, men jeg startet på dette innlegget på torsdag) Nå har jeg juleferie. Egentlig skulle jeg ikke hatt det får etter klokka ett på fredag. Og egentlig ikke før 9-10 på kvelden siden vi skulle ha en basketballkamp om kvelden. Siden vi skulle dra langt vekk for å spille en basketballkamp. Men, sånn ble det altså ikke. På tirsdag denne uka skulle vi også ha kamp. Men alle aktiviteter etter skolen, inkludert kampen vår ble avlyst på grunn av snø. Så kom det mer snø på onsdag/torsdag, eller hva nå enn det var. Torsdag ble i alle fall fri fordi det var varsel om snøstorm. Det kunne komme hele 15 cm med snø og vind. (Å hjelpes, vi kommer alle til å dø, eller ikke..) Det ble anbefalt at folk hold seg innendørs, unngikk å kjøre på veien. eg vet ikke helt hva folk innbilte seg, men det var i hvert fall ikke dramatisk i det hele tatt. På fredag fikk vi også fri, selv om det var blå himmel og strålende sol. Jeg klager ikke, men jeg kan ikke helt si at jeg forstår det heller..


Hus med snø. Dette bildet ble tatt første gangen vi hadde snø, en gang i forrige uke. Nå er det enda mer, men ikke kjempemye. Vinden har blåst så noen ganger kan du nesten trø ned til knærne, men det er sjeldent.

I dag har jeg vært hos Feli's familie, jeg og noen av de andre utvekslingsfolka, vi bakte julekaker. Masse folk, åtte forskjellige sorter ble det til slutt.


Ja, da var det en god stund siden jeg hadde skrevet noe på denne bloggen her. Siden sist har jeg hatt en basketballkamp, tror det var torsdag for en uke siden. Det gikk ok, vi tapte, hadde noen mindre skader, folk som fikk albuer i hode, vridde kneet sitt, noen skadde ankler, litt sånne ting. I morgen har vi en ny kamp, forhåpentligvis går den litt bedre. Fredag i forrige uke, rett etter skolen, dro jeg sammen med de andre utvekslingsstudentene pluss noen amerikanske ungdommer til Mall of America. For de av der som ikke vet hva det er; ett stort, svært, digert kjøpesenter. Fire etasjer, pariserhjul, berg og dalbane, akvarium i midten. Det var ca. 4 timer å kjøre dit, så på fredag dro vi til en hytte, sov der, shoppet på lørdagen, sov i hytta, og dro hjem igjen på søndagen.

På mandag, etter skolen og trening, hadde vi selskap for en av guttene til vertsmors søster, på tirsdag hadde vi en kjempehard basketballtrening, (vi løp seriøst i strekk og gjorde ulike ting i 50 minutter før vi hadde vår første drikkepause), etterpå så jeg på guttenes basketballkamp. I dag hadde vi en litt roligere trening, jeg dro hjem, lagde småkakedeig, og i morgen er det altså en ny basketballkamp.

Ja, og så har vi jo fått snø her, ca. 5 cm. Derfor ble skoen utsatt i to timer på mandag, vi startet klokka 10, i stede for 8. Ikke skjønner jeg hvorfor vi gjorde det, kanskje var det litt glatt på vegen eller noe, men ærligtalt, det var jo ikke sånn at folk hadde noen store problemer med å komme fram.. (Jeg klager ikke altså, jeg fikk jo sovet lengre om morgenen, men det var litt merkelig..)

Jeg har ikke noen bilder nå, de fra Mall of America har jeg ikke fått enda (jeg tok nemlig ingen selv) og de andre aktuelle bildene jeg måtte ha til dette innlegget, vel de befinner seg på minnekortet, i kameraet, som jeg lånte bort, slik at noen skulle få ta bilder til årboka. Så sånn er det.

 
4. desember. (pc' en min påstår at det alt er 5. da, men det er bare fordi den er innstillt etter norsk tid.) På søndag fikk vi juletre i huset. Vi dro til ett jorde med masse juletrær på. Amerikanske juletrær, trær med tette, tette greiner.

Sever, Elizabeth, Grady, Elisabeth

JuletreNå står treet i hustet med ca. en halv million lys på. Det er ikke helt ferdig pyntet, men når det er det så skal jeg ta ett nytt bilde, av ett skikkelig, amerikansk, juletre.

På mandag, altså i går, hadde vi en ny basketballkamp. Det gikk ikke så bra, faktsik så gikke det ikke bra i det hele tatt, det var ganske elendig igrunnen. Vi tapte. Det andre laget vant med 45 poeng - vi hadde 0.. Men det er sånn som skjer. Vi er JV, junior varsity, spiller alltid først, klokka 6. De andre gode (eller de som er best), befinner seg på Varsity, de spiller etter oss, i halv 8 tiden. (Det tapte de også, men de fikk i det minste mer enn 0 poeng for å si det sånn.) 

På torsdag er det en ny kamp i vente. Så vi får bare se hvordan den går da..
Ja, da var det desember. Egentlig så trenger dere vel ikke meg til å fortelle dere det. Noen burde kanskje fortelle det til meg i stede, jeg vet det jo, men det er ganske uvirkelig. 1. desember, enda en dag. Julestemning, nei, det har jeg ikke. Vi har startet, så vidt med å pynte til jul, det vil si vi vertsmor har hengt opp noen julekuler, og ja, så har vi jo noen lys ut. I morgen skal vi bli med vertsmors søster å finne juletre. Folk her pynter vist juletreet ganske så tidlig. Jeg har hørt mange som snakker om det allerede, at de må pynte jule tre/få juletre/er sene med å pynte juletre.. Jeg tror nok at julestemnigen kommer etter hvert, dette blir jo en helt ny og annerledes juleopplevelse, så det er vel i grunnen ganske naturlig, når jeg sitter her i et annet hus, i et annet land, og synes det er rart at det er 1. desember og "snart" jul.
Uansett, denne uka har jeg spilt hele to basketballkamper. Det vil si, jeg spilte ikke så veldig mye, litt hver kamp. Det gikk greit, jeg begynner å lære meg ting nå, hvor jeg skal  befinne meg på banen osv. Men det er mye å lære seg. Helst skulle jeg ønske at jeg kunne lært meg ting litt fortere, blitt god, slik at jeg kunne få spille litt mer, slik at det også ble enda gøyere å spille. Men ting tar tid, forhåpentligvis så blir det bedre etter hvert. Vi tapte forresten begge gangene, det var ikke så gøy, særlig siden laget vi spillte den siste kampen mot bare vant med to poeng. Men, men, vi skal spille mange kamper, oftest er det 2 i uken, på mandag har vi en ny igjen.

Hei, og velkommen til enda en utvekslingsblogg! Mitt navn er Elisabeth. Jeg er 17 år og bor for tiden i Wisconsin,USA for å tilbringe mitt andre år av videregåenede på en amerikansk High School. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send en mail til: eksvela@gmail.com

Legg meg til som venn


ARKIV

· Juli 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012


KATEGORIER

· Alt annet · Blogg · Photos · USA gjennom mine øyne · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits
Follow on Bloglovin