På onsdag var det early release, jippi! torsdag var det nemlig thanksgiving. Vi feiret det hos grandma, maren til vertsmor, hele familien var det, grandmas søsken, deres barn og barnebarn. Det var en del folk, tror vi hadde 3-4 kalkuner (noe ble det jo igjen da). Det var gøy, nå har jeg fått oppleve thanksgiving også. Snart er det jul! Det er ganske uvirkelig, føles rart at det snart er jul, årstiden har jo forandret seg siden jeg kom hit, men på en måte så føles det ltt som om tiden har stått stille også, det er som om jeg har en evig lang sommerferie med skole. Selv om vi alt har hengt opp julelys ute, og alle butikkene har dratt fram masse julegreier, så føles det ikke som om det snart er jul (hallo, det er jo bare en måned igjen i dag!). Men det er tydelig at alle andre er i julestemning, i det minste at de forbereder seg til å bli det. Det er amerikansk det, alle de glitrende, lysende husene som nå befinner seg her, alle de oppblåste kalunene (ikke de, de her fra thanksgiving), snømennene og nissene som nå er å finne i hagene til folk.

I går var det black friday, Amerikas crazy shopping dag, den startet midt på natta, tilbud, tilbud, tilbud, gale mennesker. Jeg dro black friday shopping med "tante", vertsmors søster, vi startet ikke før midt på dagen da. Så dessverre fikk jeg ikke sett noen crazy mennesker.., bare mange mennesker at the mall. Men, men, jeg få komme tilbake ett annet år. Nå skal jeg snart gå og steike 2 kg kjøttdeig, eller noe i den duren. Jeg får besøk, og når besøket skal spise, og vertssøsken skal spise, og kanskje vertsmor og vertsfar også, da trenger vi masse kjøttdeig.


Denne lile (egentlig ganske store, litt mindre enn en liten kanin) tingen er på besøk hos oss denne langhelga, en av vertsbrødrene fikk lov til å ta den med hjem fra skolen. Må si jeg synest at den er litt creepy, lager noen utrolig merkelige lyder, og har sånne små rare bein. Og så er jeg redd for at den skal bite emg, likevel er det litt søt, og jeg klapper den når jeg går forbi. (Den er i en åpen kasse, ikke noe lokk, heldig vis har den ikke forsøkt å rømme - enda..)
Søndag var den siste dagen begge kattungene var her, den ene av dem, sammen med en annen katt, flyttet nemlig. (Til en gård med mange dyr og snille mennesker) Egentlig så er det litt komisk, men ganske forferdelig også.. To av kattungene døde, de fikk ikke nok mat, og vi klarte ikke å passe på dem. Den andre kattungen, som egentlig også skulle flytte, fikk bakbeina sine klemt i døra, så nå drar den seg rundt på frambeina. (Det høres fryktelig ut, men det virker ikke som om den brakk noe, eller som om det gjør vondt i det hele tatt, kanskje det bare er en nerve eller noe, ikke vet jeg, men den pines ikke, det er sikkert.)Uansett, den kattungen fikk i hver tfall lov til å bli igjen, bo her inne i huset en stund til, så den slipper å måtte bo ute på en gård, dra seg rundt ute..

Tidligere på dagen, før de begge dro, prøvde jeg å ta noen bilder av dem. Særlig den kattugen som skulle dra. Dessverre så er det faktisk ikke så enkelt, som liten, nysgjerrig, leken kattunge å holde seg i ro når man skal bli tatt bile av..

Det måtte ett par (eller ti) bilder til før jeg fikk noen gode, klare. Men til slutt så satte den jeg til og med ned (i ca. ett sekund)..
Fredagen startet jo selvfølgelig med skole, etter det var det basketballtrening. Etter det igjen dro jeg hjem, gjorde meg klar for å dra på kino. Jeg dro sammen med to av mine "kusiner", hun ene går fremdeles på High School, hun andre på College. Vi spiste Chinees først, dro til en kinarestant hvor du bare går og tar den maten du vil ha. Utrolig greit, så får man spist mye forskjellig. Filmen vi så var forresten Breaking Dawn part two, eller hva det nå enn det er den filmen heter. Etter å ha sett dem alle har jeg kommet fram til at jeg egentlig ikke er så veldig fan av twilight, selv om det var gøy å gå på kino, og jeg likte filmen, vampyrer og sånt er bare ikke helt min greie.

Jeg er visst ikke den eneste utvekslingsstudenten som synes det er litt vanskelig å kjøpe klær, mesteparten av det jeg har kjøpt til nå (som ikke er så mye) har jeg handlet på nettet, BrandyMelville var en nettbutikken som ble anbefalt av en annen utvekslingsstudent. Der har jeg funnet mange strikkegensere, blant annet den på bildet over. Den er faktisk i ull! Og det er bra, selv om det ikke har vært så forferdelig kaldt her i det siste, kommer det ikke akkurat til å bli noe særlig varmere de neste par månedene heller. (Foruten om 6-11 februar, da blir det varmt, for da skal jeg nemlig befinne meg på Hawaii)

På lørdagen, dro jeg med Fanny og Feli på en liten shoppingtur. Vi dro bare til en by i nærheten, så de hadde ikke så veldig mange butikker der, men jeg fikk handlet en del julegaver, og det var bra. Om kvelden var de på besøk her, og vi så film og spiste iskrem.

I dag, dro jeg på lunch hos Feli's familie, det vil si vi var i nabohuset, de hadde masse folk på besøk på grunn av barnedåp. Så da spiste vi mat og spilte spill.

I morgen er det tilbake til skolen igjen, noe som jo alltid er like gøy.. Heldigvis er det bare an halv uke, onsdag går vil til ett, så er det en times basketball trening, etter det er thanksgiving breake fram til neste mandag.
I dag hadde jeg min fjerde basketballtrening. Det går greit. Jeg er ikke flink, kan ikke drible, ikke enda i hver tfall. Men som sagt, min fjerde basketballtrening, forhåpentligvis blir jeg bedre etter hvert. Det er egentlig ganske gøy, selv om det kan være ganske frustrerende å ikke forstå eller få til noe. I tillegg så er det god tening. Spurt, oppladning til Track, som ikke starter før til våren. Det gleder jeg meg til. Å bare kunne løpe, fort, slippe å tenke, ha kontroll på en ball samtidig. Men som segt, det er ikke så værts, ganske gøy egentlig, sett bort fra alt det jeg ikke forstår og alt det jeg ikke får til, enda.

Egentlig så hadde jeg tenkt til å skrive dette innlegget i går, men ting dukker opp hele tiden. Etter treningen i går dro jeg nemlig på en avskjedsfest for en tidligere utvekslingsstudent, som bodde hos Claras familie da hun var her. De hadde mat, og så spilte vi noen spill.

Nå skal jeg i gang med å bake none brownies. En jente i franskklassen min blir 16 i morgen, og vi skal ha med mat og se film. Egentlig skulle vi ha med noe fransk mat, men jeg har ikke tid til å lage makroner eller dra på butikken å kjøpe snegler. Så derfor blir det brownies, selv om det ikke er så veldig fransk i det hele tatt, så er jeg sikker på at det både lages og spises også i Frankrike, så derfor blir det sånn. (dessuten smaker det garantert bedre en snegler)


Dette bildet har ingenting med innlegget å gjøre, men jeg synes det er stilig, derfor blir det publisert nå. Det er mora til kattungene, som nå befinner jeg inne i huset. Hvor de løper etter deg, klatrer opp beina dine, sovner på skulderen din, for så å takke deg ved å vekke deg opp med mjauingen sin en halvtime før du egentlig trenger å våkne. (Jeg skal publisere noen bilder av de også, men da blir jeg nødt til å ta dem først, og det gidder jeg ikke nå, fordi vel, jeg er jo lat, og nødt til å lage brownies.)

 Forresten så fikk jeg den harddisken i dag, så nå holder jeg på å sikkerhetskopiere alle bilder, musikk og dokumenter, slik at jeg har det i reserve hvis de faktisk skulle forsvinne uten å komme tilbake igjen en dag.
For ett par dager siden, skjedde det noe grusomt forferdelig. Jeg skrudde på Pc'en min, den oppførte seg litt merkelig, så jeg startet den på nytt. Da var alt på C-driven min borte. Det vil si alle dokumenter, musikk og ikke minst ALT av bilder. Men så startet jeg igjen maskinen på nytt, da startet ett eller annet slags "fiksegreier", ikke vet jeg hva det er, datamaskiner er ikke helt min greie. Uansett, etter to timer var det ferdig, og heldigvis så var alt tilbake til normalt igjen. Alle bildene, alle sangene og alle dokumentene var der. Nå har jeg kjøpt en ekstern harddisk til PC'en, slik at jeg kan sikkerhetskopiere hele pakken. Det skal aldri skje igjen, for det var seriøst skummelt. Gjennom hele de to timene tenkte jeg gjennom alle bildene jeg hadde, prøvd å huske hva de var av. Jeg bestilte harddisken på nettet, så om et par dager kommer den i posten, jeg får bare håpe på at det ikke skjer noe i mellomtiden..

Moving on to kittens. Vi har katter. Den ene av kattene har kattunger. Kattungene har ikke mat. Sånn var det for ett par dager siden, vi fant den ene kattungen liggende, nesten død. Så vi tok den med inn, vasket den, prøvde å varme den. Så slo det oss at kanskje den ikke hadde fått nok mat. Vi prøvde med en sprøyte å gi den noe. Men den ville ikke velge. Lå der bare og pustet så vidt. Så sluttet den å puste, vi la den på gulvet, prøvde å fokusere på de to andre kattungene, gav dem melk. De var i mye bedre form, drakk melka som de fikk. Men plutselig, så startet den "døde" kattungen å puste igjen. Jeg prøvde å gi den mere melk, og enda litt mer, en dråpe om gangen. Det virket, men det gikk seint, tok omtrent en time før den pustet normalt igjen, bevegde så vidt på seg, viftet litt med beina. Dagen etterpå beveget den mye mer på seg i kassen jeg hadde lagt den i, den tok imot melka som den fikk. Jeg reddet en kattunge.

De var alle sammen ute, i dag har den forsvunnet. Redningen min varte i to dager, i går sjanglet den rundt, i dag er den borte. De to andre er jo igjen da, friske og raske, følger etter, klatrer, mjauer og spiser. Så sånn er det.

Og ja, så starter jeg på basketball i dag, det kan bli interessant.

Tumblr_lz7mxmdgpc1rnnth9o1_500_largeTumblr_m4ikd0zhih1qmnt5qo1_1280_large

 

  
Jeg har ikke hatt mange positive tanker om musikalen i det siste. Jeg har gått og ventet på at dens skulle være over. Jeg er utrolig glad for at den er nettopp det, over. Men, i går lærte jeg noe, noe som jeg ikke hadde tenkt over før. Nemlig hvor mye musikalen, og de musikalene og skuespillet som blir satt opp hvert år betyr for folk. Ikke for de som kommer og ser på, men for de som er med i dem. Siden det var siste gangen i går, så måtte alle seniorene, som jo går siste året og ikke får sjansen til å være med i flere musikaler, holde tal for resten av folka i musikalen. Hele fjorten stykker var det, og noen av talene var utrolig gode og flotte, noen hadde virkelig forberedt seg og tenkt nøye gjennom hva de ville si. Folk gråt litt, hadde tårer i øynene (jeg, fikk tårer i øynene, folk som stod der, med tårer i øynene de også, og sa så fine ting, det var ikke helt enkelt). De snakket om hvor mye det hadde betydd for dem å få lov til å være med, hvor mye de hadde lært, og hvor mye det hadde påvirket dem. Hvordan de hadde blitt mer trygge på seg selv, på å stå foran store folkemengder. Folk hadde fått lov til å være seg selv, fått nye venner, at sangen "we go together" fra Grease passet så godt, osv. osv. Det var rett og slett veldig flott. Og jeg som hadde bestemt meg for å ikke være med i skuespillet til våren, nå er jeg ikke lengre like sikker, så vi får se, kanskje kan jeg få meg noen replikker også..

 

Det er her jeg prøver å finne ett passende bilde til denne teksten, uten særlig resultat.. (jeg blir bare dårligere og dårligere på denne bloggingen) 

 

 
Det er en stund siden jeg har blogget nå. Jeg skal ikke klage på at jeg ikke har hatt tid. Selv om det har gått mye i Grease, så hadde jeg faktisk fri fra den både, søndag, mandag, tirsdag og onsdag. Grunnen er rett og slett at jeg er/var for lat til å gjøre det. I går startet vi opp med Grease igjen, vi fremmførte om kvelden, i kveld og i morgen skal vi gjøre det igjen. Jeg har bare en ting å si om det: JEG. ER. SÅ. LEI. AV. DEN. MUSIKALEN. PUNKTUM. (Det vil si, musikalen er grei nok, Grease er gøy, men all ventingen, all tiden det tar, og det att vi har gjort det samme rundt 1000 ganger nå, det er ikke noe særlig.) Det var ikke noe gjør å fremføre igjen, etter å ha hatt pause i fire dager. Det er heller ikke gøy at jeg sluttet tidlig på skolen (yay!), men må være tilbake der klokka 5 for å forberedelsene til fremføringen klokka 7. Det er ikke gøy at jeg må være der i morgen. Men det er gøy at det endelig, etter i morgen er over...

..Ja, dette innlegget startet jeg på. Jeg er lat, derfor, så er klokka nå snart halv ett på natta og jeg har kommet hjem fra fredagens Grease. Bare en fremføring igjen nå! I frykt for at dette innlegget ikke kommer til å bli publisert hvis jeg fortsetter. Stopper jeg bare her. Så kan jeg heller fortelle dere om basketball, PC-krasj og nesten-døde kattunger en annen gang.

To be continuedTumblr_lp02n3nppd1qdy8xto1_500_large

I have no idea..
På mandag etter skolen, skulle vi "bare" gå gjennom hele musikalen, så skulle vi få dra hjem, vi møtte opp klokka halv fire, klokka åtte, fire og en halv time senere var vi ferdige.. På tirsdag skulle vi også "bare" gå gjennom hele musikalen, være ferdige til 7, noe som passet bra siden Felis hostfamilie hadde invitert alle utvekslingsstudentene til "avskjedsfest" for deres forrige utvekslingsstudent som hadde vært på besøk i to uker. Vi skulle egentlig være der klokka hav 7, men siden vi "skulle" slutte klokka 7, ville jeg ikke bli så fryktelig sen.

Vi var ikke ferdige før kvart på 8, nesten en og en halv time senere en det partyet startet. Jeg var ganske så irritert da jeg endelig kunne dra fra play practice den dagen. Heldigvis har det seg slik at Felis familie alltid spiser senere enn det de sier at de skal, derfor rakk jeg fint å spise mat som fremdeles var varm, da jeg endelig kom meg dit.

På onsdag var det tid for framføring av Grease, møtte opp på skolen halv 7 (ok, så var jeg 15 minutter for sen). Vi framførte først en gang for "småskolen" så en gang for High School elevene. Om kvelden var det Halloween, jeg fikk min amerikanske opplevelse og gikk trick or treat.


Lag på lag med klær, så jeg ikke førs ihjel, bare nesten.

I dag var det torsdag, av en eller annen grunns sluttet vi tidlig på skolen. I kveld skal alle på cross country laget hjem ti coachen vår på middag. I morgen har jeg fri fra skolen, likevel må jeg være der klokken 5, vi skal nemlig framføre musikalen om kvelden.

Hei, og velkommen til enda en utvekslingsblogg! Mitt navn er Elisabeth. Jeg er 17 år og bor for tiden i Wisconsin,USA for å tilbringe mitt andre år av videregåenede på en amerikansk High School. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send en mail til: eksvela@gmail.com

Legg meg til som venn


ARKIV

· Juli 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012


KATEGORIER

· Alt annet · Blogg · Photos · USA gjennom mine øyne · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits
Follow on Bloglovin