I dag har jeg gjort to ting. Jeg har lært noe, og så har jeg laget en tegning.

Det er lørdags kveld, klokka er litt over seks, jeg har snart bodd her i 4 måneder. Endelig har jeg lært å skru på oppvaskmaskinen. Jeg har hjulpet til i over fire måneder, nesten fem nå, med å rydde inn og ut av den, men ikke før i dag har jeg lært hvordan den skal skrues på. Så, nå kan jeg også hjelpe til med det i de neste 4, nesten fem månedene jeg skal bo her.

Ja, og så har jeg laget en tegning.
Men nå må jeg gå. Jeg skal lage brownies og så tror det er meningen at jeg skal få besøk, om en halvtimes tid eller noe, jeg er ikke helt sikker: Jeg burde kanskje prøve å finne det ut, men, men, vi får bare vente og se om noen dukker opp. Brownies skal jeg i alle fall lage uansett.
Det har aldri slått meg før. Kanskje var det fordi jeg var ung, dum og uvitende. Eller kanskje jeg egentlig viste det hele tiden, jeg fortrengte det bare. Ville ikke at det skulle være sant. Men det er det er sant, og jeg vet det nå. Katter er onde.

En dag i forrige uke kom jeg sent hjem ifra skolen, grunnet en basketballkamp. Det viste seg at vi hadde fått ett nytt familiemedlem. Katten ettellerannet (helt seriøst - jeg vet ikke hva hun heter). Jeg syntes at det var en utrolig søt og herlig liten katt.

Men, dagen etterpå skjedde det noe, jeg så det, begynte å forstå. De er onde, katter, du kan se det på dem, stikkende øyne, lurer seg rundt. De virkes søte og uskyldige nok, men jeg skal love deg, innerst inne er de onde.

Bevis nr 1: De tror de eier hele huset.

I går hoppet katta opp, og begynte å balansere på TV'en, flatskjerm TV'en. Hvordan hun kom seg opp dit vet jeg ikke, men hun gjorde det i alle fall.

Bevis nr 2: De prøver å gi deg hjerteinfarkt.

Jeg satt halvveis vridd i en lenestol, plutselig så snur jeg meg, og der står katta på armlenet og stirrer meg rett i fjeset.

Bevis nr 3: (som får full støtte fra bikkja i huset) De stjeler mat og skaper forvirring.Og ja, da jeg kom hjem i dag, fant jeg katten sovende på rommet mitt. Sovende, på rommet mitt nede i kjelleren som alltid har døren lukket. Riktignok så er det en åpning mellom trappa og skape som katten kan komme seg inn igjennom. Likevel, jeg synes det er ganske så merkelig, når hele førsteetasjen er full av herlige soveplasser for en katt, så velger den likevel og ta seg inn på rommet mitt og legge seg ned for å sove. Jeg er sikker på at hun er både ond og ute etter å ta meg. 


Fem dager igjen, enda har jeg ikke fått flybillettene mine, men jeg regner med å dra tidlig fredag den 24. Og fordi jeg på ett tidspunkt blir nødt til å pakke ferdig, har jeg sortert klær som må vaskes.Vasket klærne jeg har sortert.Og hengt dem opp.Nå sitter jeg her med PC'en i fanget og ser på Frustrerte Fruer. Mens jeg haler ut tiden til jeg faktisk må brette klærne jeg har vasket, det trengs jo hvis jeg skal få plass til dem i kofferten min.

bukse: H&M, t-skjorte: Monki, smykke: Arts&Crafts

Ti dager igjen! Jeg har startet så vidt med det jeg skal gjøre, prøve å samle papirer, finne ut hvilke jeg trenger å ta med meg. Begynt å tenke på de klærne jeg skal ha, finne ting som må vaskes. Tenkte jeg skulle ta med meg buksa på bildet. Men jeg tror ikke den får bli med meg på første skoledag. Det er jo ikke noe poeng at alle elevene får et inntrykk av at jeg er mye mer rar enn det jeg egentlig er. (Selv om jeg sikkert er like rar som den buksa siden jeg både like og kjøpte den)

I dag har jeg også vært ute å jogget(gått) igjen. Det startet veldig fint med jogging, sammen med Noa (min lille hund) meeen så etter en stund ble hunden sliten og nektet å løpe mer, så da ble vi nødt til å gå i stede. (Jaja, grei unnskyldning for ikke å jogge så mye det)
Jeg vet ikke om noe har lagt merke til det, men de siste fire dagene har innleggene på denne bloggen blitt postet ganske sent på kvelden. Grunnen til dette er ganske enkelt fordi jeg alle de fires siste dagene har tilbragt åtte timer på jobb, og sluttet klokken åtte om kvelden de fleste av disse dagene. Men i dag var altså min aller siste dag, av de fire dagene, og av alle de andre dagene jeg har brukt på jobb de siste sytten månedene. Nå er det ikke mer jobbing, og hele to uker med ferie, før jeg drar til USA. Selv om, jeg er litt usikker på hvor mye "ferie" det blir. I dag kom jeg jo faktisk hjem klokken fem, men så måtte jeg på butikken, jogge og lage kake. Så har jeg jo denne pakkingen å begi meg ut på. I tillegg må jeg få en oversikt over alle papirene jeg trenger, og så har jeg faktisk en del eposter som må skrives til diverse personer. (Jeg føler meg nesten som en kontordame her.)

Men nå er jeg hvert fall ferdig med å jobbe på en god stund, så nå kan jeg sette meg ned å stelle de stakkars neglene mine. Jeg tror ikke de har satt så veldig stor pris på å bli utsatt for en haug med vaskemidler såper og løsemiddel for bestikk og servise. (Jeg jobbet på en kafe/gatekjøkken/kafeteria - noe sånt, og det blir det en god del oppvask utav)

Heretter tror jeg forresten jeg skal prøve å få blogget litt tidligere på dagen

God natt! (Ok, kanskje ikke så sent enda da, eller..)

 

- Elisabeth 


De siste tre-fire (eller noe sånt) dagene har blitt tilbragt uten internettilgang. Nå er den altså tilbake igjen, men mens jeg var uten, var jeg jo nødt til å finne på noe annet:Slapp av, jeg har ikke gjort bare dette i tre-fire dager. Uansett hvis noen har lyst til å gjøre det samme, er det bare til å søke på "friendship bracelets" eller noe i den duren på googel. Mitt eneste tips er å feste enden til noe, for eksempel rundt beinet, slik at det er noe som holder igjen og strammer opp armbåndet mens du knytter. Det er mye lettere enn å sitte og holde det i hendene samtidig som du knytter.

Så har jeg funnet ut at det i dag er 19 dager igjen til jeg skal reise. Det begynner å nærme seg nå, og det begynner å merkes, men tenke på pakking har jeg ikke gjort enda.

 
Noen ganger kommer det veldig tydelig fram at jeg er blond. Som for eksempel når jeg om kvelden setter vinduet mitt åpent. Det er mørkt ute, og jeg forlater rommet mitt - med vinduet fremdeles åpent, og lyset skrudd på. Når veggene i tillegg er hvite, viser det seg at rommet mitt tiltrekker seg ganske så mange små flyvende skapninger. Og når jeg endelig kommer inn igjen på rommet mitt, blir jeg gående i en time (ok, kanskje ikke så lenge) og fjerne en million (ok, kanskje litt overdrevet) mygg.Men på den positive siden, vet jeg nå at det ikke er så lurt å ha det mørkt ute og lyst inne med vinduet åpent midt imellom. Og jeg kan nå lufte rommet mitt om dagen, eventuelt ikke ha på lyset hvis vinduet er åpent om kvelden, men jeg er ikke helt sikker på om jeg tør å ta sjansen på det siste heller.
Det at denne bloggen er ny, har vel de fleste skjønt allerede. Det at huset jeg bor i er nytt derimot, det er det kanskje ikke så mange som vet. Vi flyttet inn på lørdag. I et hus som befinner seg bare tjue minutters kjøring fra det gamle, men på et sted med mange, mange flere innbyggere (jeg bodde før på landet, og hadde sikkert tjue "naboer" spredt rundt omkring.) Det å flytte hadde jeg ikke noe imot. Selv om jeg kommer lengre bort fra vennene mine, og det ikke er så lett å fortsette på den samme skolen jeg gikk på før sommerferien startet. Men jeg drar jo snart til USA, så flytte bort fra vennene mine, og gå på en annen skole skal jeg jo gjøre uansett. Hvilken skole jeg så skal gå på når jeg så kommer tilbake, er jo et spørsmål. Men det fine er jo, at på grunn av utvekslingsåret mitt, kan jeg utsette det spørsmålet i rundt et halvt år, til jeg igjen er nødt til å søke på skole.

Litt rart er det forresten å tenke på, at på mindre en tretti dager kommer jeg til å flytte to ganger, først til dette nye hus på ett nytt sted, så til enda ett nytt hus, til en annen familie i et fremmed land.

 

Hei, og velkommen til enda en utvekslingsblogg! Mitt navn er Elisabeth. Jeg er 17 år og bor for tiden i Wisconsin,USA for å tilbringe mitt andre år av videregåenede på en amerikansk High School. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar, eller send en mail til: eksvela@gmail.com

Legg meg til som venn


ARKIV

· Juli 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012


KATEGORIER

· Alt annet · Blogg · Photos · USA gjennom mine øyne · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits
Follow on Bloglovin